Menu
Plan je bezoek

In een kunstroute van 100 kilometer met ruim 25 monumentale kunstwerken langs de IJssel vertellen kunstenaars uit binnen- en buitenland het verhaal van de IJsselvallei. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven.

Internationale kunstroute langs de
IJssel van Doesburg tot Kampen

In deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's.

Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! Als  bezoeker kun je kiezen uit de vele etappes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht waarin je alles ziet. De routes sluiten aan op bestaande wandel- en fietsroutes zoals het Hanzestedenpad. Een bezoek smaakt vast naar meer... En dan wijzen we de bezoeker graag op allerlei mooie en leuke plekken waar je kunt overnachten in de IJsselvallei, zodat je de volgende dag de route kunt vervolgen.

Daarnaast heeft de IJsselbiënnale een boordevol activiteitenprogramma geïnspireerd op de IJssel! Je kunt gedurende de zomer genieten van meer dan 80 muziekoptredens, groepsexposities en festivals en een speciaal programma van gerenommeerde musea uit de IJsselvallei zoals Stedelijk Museum Zwolle en het Voerman Museum Hattem.

Tickets voor de IJsselbiënnale zijn verkrijgbaar via www.ijsselbiennale.nl , bij de VVV’s of de startpunten langs de route. Bij aankoop van het ticket á € 8,50 ontvangt de bezoeker een routekaart met onbeperkt toegang tot alle kunstwerken én korting bij een aantal partners van de IJsselbiënnale.

Vanaf half mei staat alle informatie over de fiets- en wandeletappes, praktische routeinformatie en het activiteitenprogramma op de website. Tickets en routekaart zijn vanaf begin juni te koop via de website of bij de verschillende start- en informatiepunten op de route. 

Plan je bezoek

Plan je bezoek

Meer over openingstijden, prijzen en bereikbaarheid.

Tentoonstellingen

Ontdek welke tentoonstellingen nu te zien zijn.

Blijf op de hoogte