Menu
Plan je bezoek

Kijkwijzer Werner Tübke Geschiedenis / Maatschappijleer

Locatie: Museum de Fundatie 
In de kijkwijzer 'Werner Tübke geschiedenis / maatschappijleer' zijn de kunstwerken in de tentoonstelling aanleiding om diverse historische gebeurtenissen te duiden en te interpreteren. In hoeverre kan gesproken worden over propaganda? Zijn de kunstwerken geschikt als historische bron? Onderwerpen als 'reformatie', 'Boerenoorlog', 'koude oorlog' en 'val van De Muur' sluiten aan op de eindexameneisen voor zowel havo als vwo.

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER

Kijkwijzer Werner Tübke Beeldend

Locatie: Museum de Fundatie 
In de kijkwijzer 'Werner Tübke beeldend' wordt ingezoomd op de beeldtaal van de werken van Werner Tübke. In zijn oeuvre wordt de kunst van onderling zeer uiteenlopende voorgangers als Jeroen Bosch, Albrecht Dürer, Matthias Grünewald, Peter Paul Rubens, Caspar David Friedrich en Otto Dix op een even vanzelfsprekende als overtuigende wijze tot een eenheid gesmeed. De kijkwijzer geeft de leerlingen inzicht in het gebruik van beeldaspecten, symbolen, stromingen en verwijzingen naar oude meesters en sluit aan op de thema’s 'Massacultuur' voor havo en vwo en 'Romantiek en Realisme' voor vwo.

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER

Kijkwijzer Beeldaspecten

Locatie: Museum de Fundatie of Kasteel het Nijenhuis
Deze kijkwijzer helpt leerlingen kunst beschouwen waarbij duidelijk wordt wat de invloed is van de beeldaspecten op de formele, algemene en persoonlijke betekenis van het kunstwerk. 
Deze kijkwijzer is op twee niveaus beschikbaar: Basis en Plus.

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER BASIS

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER PLUS

Kijkwijzer Beeldentuin

Locatie: Kasteel het Nijenhuis
In de beeldentuin van Museum de Fundatie staan veel beelden met als onderwerp: de mens. Elke kunstenaar benadert dit op zijn eigen manier: vanuit betekenis, materiaal of vorm. In de kijkwijzer maak je nader kennis met de verschillende manieren waarop kunstenaars zich bezighouden met het menselijk lichaam. Deze kijkwijzer is op twee niveaus beschikbaar: Basis en Plus.

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER BASIS

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER PLUS

Kijkwijzer Stromingen

Locatie: Museum de Fundatie of Kasteel het Nijenhuis
Deze kijkwijzer helpt leerlingen bij het kijken naar en herkennen van belangrijke stromingen in de kunstgeschiedenis. Aan de hand van schilderijen en beeldhouwwerken onderzoeken leerlingen verschillen en overeenkomsten tussen de diverse stromingen.

Download de kijkwijzer

 

MELD JE BEZOEK AAN

GA NAAR HET BOEKINGSFORMULIER