Museumles Welkom op het kasteel

Dit is een korte interactieve rondleiding in combinatie met opdrachten op het voorplein van het kasteel.
Tijdens een bezoek aan Kasteel ‘t Nijenhuis ontdekken de leerlingen hoe het is om te wonen in een kasteel. Barones Van Pallandt leidt de leerlingen rond in haar ‘huis’ en de leerlingen doen activiteiten/spelletjes die te maken hebben met de verschillende beroepen die je tegen kunt komen op een kasteel, zoals een tuinman, butler, gouvernante en koetsier. Bij deze museumles hoort een lesbrief. Deze museumles sluit aan op doorgaande leerlijn KunstKabinet groep 2.

Download de lesbrief

Museumles De verstrooide verzamelaar

Dit is een korte interactieve rondleiding in combinatie met een zoekopdracht.
Een zoektocht naar kunst met de excentrieke verzamelaar Leontien Brillemans. De kunstcollectie van Museum de Fundatie is bijeengebracht door verschillende kunstverzamelaars. En nu nog steeds breidt het museum zijn verzameling uit. Verzamelen de kinderen ook iets? Tijdens een bezoek aan Museum de Fundatie laat een museumdocent de kinderen een aantal kunstwerken zien en volgt een onderwijsleergesprek over kunst. Bij deze museumles hoort een lesbrief.
Deze museumles sluit aan op doorgaande leerlijn KunstKabinet groep 4.

Download de lesbrief

Meld je bezoek aan