Museumles De verstrooide verzamelaar

Dit is een korte interactieve rondleiding in combinatie met een zoekopdracht.
Een zoektocht naar kunst met de excentrieke verzamelaar Leontien Brillemans. De kunstcollectie van Museum de Fundatie is bijeengebracht door verschillende kunstverzamelaars. En nu nog steeds breidt het museum zijn verzameling uit. Verzamelen de kinderen ook iets? Tijdens een bezoek aan Museum de Fundatie laat een museumdocent de kinderen een aantal kunstwerken zien en volgt een onderwijsleergesprek over kunst. Bij deze museumles hoort een lesbrief. Deze museumles sluit aan op doorgaande leerlijn KunstKabinet groep 4.

Download de lesbrief

Museumles Bijzondere koppen

Locatie: Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis
Dit is een korte interactieve rondleiding in combinatie met de kijkwijzer Portretten.
Een museumles waarin de leerlingen samen met een museumdocent portretten gaan bekijken. Alle elementen van een portret, zoals houding, uitsnede en achtergrond komen aan de orde. Naar keuze kunnen leerlingen na afloop van het bezoek zelf aan de slag gaan om de juf of meester te portretteren.
Deze museumles sluit aan op doorgaande leerlijn KunstKabinet groep 5.

Museumles Hollen of stilstaan

Dit is een korte interactieve rondleiding in combinatie met de kijkwijzer Hollen of stilstaan.
In het voorjaar van 2012 is rond Kasteel ‘t Nijenhuis de compleet vernieuwde beeldentuin geopend. Siertuin, gazons en bos, samen goed voor 4,5 hectare, bieden plaats aan de meest uiteenlopende kunstwerken. Alle beelden staan stil…maar sommige lijken toch te bewegen. Hoe kan dat? Kunnen de leerlingen zien wat ‘het beeld aan het doen is’? Samen met een museumdocent onderzoeken de leerlingen de sculpturen. Ook worden ze uitgedaagd om in actie te komen… of om juist heel stil te staan. Deze museumles sluit aan op doorgaande leerlijn KunstKabinet groep 3.

Download de lesbrief

MELD JE BEZOEK AAN