Kunstklas: ‘De drijfveren van een kunstenaar’

28 januari t/m 14 mei 2017

Waarom maakt iemand kunst? En wanneer ben je een kunstenaar? Wanneer is dat wat je gemaakt hebt een kunstwerk? Aan de hand van deze en andere vragen gaan de leerlingen in gesprek met elkaar en met een museumdocent. Leerlingen krijgen op deze manier inzicht in kunst en het kunstenaarschap.

Voor elke nieuwe tentoonstellingsperiode wordt een overkoepelend thema voor de kunstklas gekozen dat aansluit op de tentoonstellingen die in die periode te zien zijn in Museum de Fundatie. Jaarlijks worden 2 verschillende kunstklassen aangeboden, die afzonderlijk te volgen zijn.

De kunstklassen samen vormen echter een doorgaande leerlijn, waarbij verbanden worden gelegd en een verdieping plaats vindt van de opgedane kennis.

Museumles ‘Werners Wondere Wereld - Op ontdekkingsreis door de wereld van meesterschilder Werner Tübke’

28 januari t/m 14 mei 2017

Ga mee op reis door de wereld van Werner Tübke, de belangrijkste schilder van het vroegere Oost-Duitsland. Een wereld waarin geschiedenis en fantasie zijn samengesmeed tot één groot avontuur. Schilderijen als zoekplaten dagen de leerlingen uit om goed te kijken en om hun eigen fantasie de vrije loop te laten. Tijdens de museumles gaan de leerlingen in gesprek over wat zij zien, over de betekenis van symbolen, (historische) figuren en fantasiewezens. De schilderijen zijn een inspiratiebron voor het maken van een eigen wereld, waarin alles kan en alles mag. Verwonder jezelf en verwonder de kijker!

DOWNLOAD DE LESBRIEF

Museumles ‘Stad van de toekomst’

28 januari t/m 14 mei 2017

Tijdens deze museumles maken de leerlingen kennis met het werk van Joseph Klibansky. Klibansky maakt zowel sculpturen als schilderijen, waarbij het gebruik van nieuwe technieken altijd centraal staat. Zijn werk weerspiegelt niet alleen in technische zin, maar ook qua onderwerpen de wereld van nu – of liever nog: die van morgen. Geïnspireerd door mode, design, architectuur, reizen en muziek geeft hij met zijn werk vorm aan een utopische wereld, waarin de stad en het stadsleven terugkerende thema’s zijn. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? De leerlingen laten zich inspireren door het werk van Klibansky en doedelen hun eigen stedelijke omgeving.

DOWNLOAD DE LESBRIEF

MELD JE BEZOEK AAN