Museumles Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Dit is een korte interactieve rondleiding in combinatie met zelfstandige opdrachten.

Wat zegt de titel van een kunstwerk over het kunstwerk? En welk verhaal gaat er schuil achter een kunstwerk? Deze en andere vragen staan centraal in deze museumles. De vooraf op school gemaakte kunstwerken (onder begeleiding van de eigen leerkracht) zijn aanleiding om in gesprek te gaan over de verschillende manieren waarop je een bepaald onderwerp kunt verbeelden.
Bij deze museumles hoort een lesbrief.

Download de lesbriefDe kunstwerken die gemaakt zijn tijdens de voorbereidende les moeten worden meegenomen naar het museum. Deze museumles sluit aan op doorgaande leerlijn KunstKabinet groep 6.

Museumles Net ff anders

Dit is een korte interactieve rondleiding in combinatie met een kijkopdracht.

De leerlingen maken kennis met de smaak van een kunstverzamelaar, Dirk Hannema, de grondlegger van Museum de Fundatie. Ze bekijken de meest uiteenlopende kunstwerken in het kasteel en in de beeldentuin en onderzoeken wat zij zelf mooi (of juist niet!) vinden. Wat zie je eigenlijk? Waar verbaas je je over als je naar kunst kijkt? In de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis zijn de meest uiteenlopende kunstwerken te bekijken. Professor Rigter onderzoekt met de leerlingen hoeveel opschudding de kunst bij hen veroorzaakt.

MELD JE BEZOEK AAN