Menu
Plan je bezoek

Bezoek op vrijdag 3 november 's avonds de Popronde 2023 bij Museum de Fundatie Zwolle. En kijk naar de tentoonstelling Kaleidoscope of (Hi)stories - Kunst uit Oekraïne door de ogen van conservator hedendaagse kunst Aude Christel Mgba. Ook kun je deze avond meedoen met een van de flitsrondleidingen.

Programma:

17:00-18:30 uur
Bezoek drie bijzondere kunstwerken in een gratis flitsrondleiding van 15 minuten (instappen om 17:00u, 17:30u en 18:30u bij de Museumbar) 

18:00-18:30 uur
De favoriet van Aude Christel Mgba

19:00-19:40 uur
Sheyma (popronde)

20:15-21:00 uur
MarynCharlie (popronde)

De favoriet van Aude Christel Mgba
De Fundatie conservator hedendaagse kunst Aude Christel Mgba vertelt op zaal over haar favoriete kunstwerk uit de tentoonstelling: Het nieuw in opdracht geproduceerde kunstwerk door Anna Zvyagintseva, The safest place. The rule of two walls (2023), onderdeel van de tentoonstelling Kaleidoscope of (Hi)stories: Kunst uit Oekraïne. Engels gesproken. Verzamelen op de vierde verdieping. 

Sheyma 
De muziek van Sheyma is geïnspireerd door invloeden uit verschillende regio's van Marokko, zoals Atlas, de Marokkaanse Chaabi en Gnawa. Hoewel haar zang verbonden is met tradities van de Arabische muziek (waar ze een onconventionele benadering voor hanteert), staan de structuren van de liedjes ver af van diens codes en regels, en neemt Sheyma in plaats daarvan elementen uit pop, folk en hedendaagse westerse elektronica met zich mee.

MarynCharlie
MarynCharlie, indie-pop artiest uit Amsterdam, vertolkt de innerlijke worstelingen van GenZ op een aanstekelijke en zeer persoonlijke manier: zelfbeeld, zelf-sabotage, mentale gezondheid. Van ingetogen luisteren tot bijwonen van opzwepende shows met haar band. Het afgelopen jaar deed ze o.a. mee aan de Grote Prijs van NL en won ze 3FM Trending Talent.

Dit event is onderdeel van het maandelijkse Fundatie Fridays programma. Iedere eerste vrijdag van de maand is Museum de Fundatie Zwolle gratis open voor publiek van 17:00 tot 21:00 uur, en kun je genieten van de tentoonstellingen in combinatie met muziek of andere programmering.