Menu
Plan je bezoek

Museum de Fundatie is één van de beneficiënten van de BankGiro Loterij. Dankzij deelnemers van de BankGiro Loterij kan het museum aankopen en tentoonstellingen realiseren en maakt het museum de collectie voor een breed publiek toegankelijk. Dit jaar kreeg de Fundatie een bijzondere schenking van 250.000 euro voor realisatie van de Fundatie SummerStage bij Kasteel het Nijenhuis.
 
Daarnaast ontving Museum de Fundatie op het Goed Geld Gala 2019 nog eens 664.891 euro. Dit bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro én een bedrag van 364.891 euro. Dit laatste bedrag hebben fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor Museum de Fundatie te steunen. In totaal kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. 
 
BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.

Speel mee!