Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 22 juni 2019
  • Tot en met: 14 juli 2019
  • Locatie: Museum de Fundatie

CIBAP VAKSCHOOL VOOR VORMGEVING

Van 22 juni tot en met 14 juli is in Museum de Fundatie werk te zien van studenten, docenten en alumni van het Cibap. Cibap, onlangs wederom verkozen tot beste creatieve vakschool van Nederland, is een Zwolse mbo-instelling waar talentvolle studenten worden uitgedaagd uit te blinken als toekomstig beroepsbeoefenaar in de Creatieve Industrie. 

Meesterstukken
Een van de onderdelen van het laatste jaar op het Cibap is het meesterstuk. Studenten worden uitgedaagd nieuwe materialen, nieuwe technieken en een nieuwe manier van werken en denken toe te passen in een ontwerp. Vanuit verschillende ambachten, innovatie en/of maatschappelijke vraagstukken geven zij verbeelding aan hun belevingswereld. Een aantal van deze meesterstukken zal in het museum te zien zijn. In een brede presentatie wordt daarnaast werk uit alle opleidingen van het Cibap getoond; Mediavormgever, Ruimtelijk Vormgever, Creatief Vakman, Specialist schilder, International Creative Business Developer, Filmmaker (AV), Visueel designer en Grafi sch ontwerper. Cibap leidt op voor én met de Creatieve Industrie. Naast werk van studenten en alumni zal  daarom ook werk te zien zijn van docenten, van wie vele naast hun docentschap werkzaam zijn als creatief professional. 

Werk van Meike Rasink.


PROTO
Tegelijkertijd is er meer Cibap werk te zien in het voormalig politiekantoor aan de Luttekestraat, op zo’n 150 meter afstand van Museum de Fundatie. De Cibap presentaties maken deel uit van PROTO, een meerdaags festival waarin de afstudeerders van de creatieve mbo- en hbo- opleidingen in Zwolle hun werk laten zien.

www.cibap.nl


  • Vanaf: 22 Jun 2019
  • Tot en met: 14 Jul 2019
  • Locatie: Museum de Fundatie