Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 28 januari 2017
  • Tot en met: 31 december 2019
  • Locatie: Kasteel Het Nijenhuis

Collectie

In Kasteel het Nijenhuis is naast antiek, toegepaste kunst en kunstnijverheid werk te zien van Augustinus en Mattheus Terwesten, Jan Lievens, Isaac Israels, Jan Baptist Weenix, Bernardo Strozzi, Jan Fabre, Paul Citroen, Jan Cremer en vele anderen.

Als onderdeel van de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear is in Kasteel het Nijenhuis ook werk te zien van Lynn Chadwick. Chadwick construeerde veel van zijn sculpturen door staven ijzer aan elkaar te lassen. Na voltooiing van het beeld maakte hij tekeningen en litho’s van het resultaat. In Kasteel het Nijenhuis is een serie werken op papier te zien. In de beeldentuin van het Nijenhuis staat het 2,5 meter hoge bronzen beeld Trigoon uit 1961 opgesteld.

Zaalfoto Terwesten Kasteel het Nijenhuis

In de siertuin, op de gazons en tussen de bomen van het park rond Kasteel het Nijenhuis, samen goed voor 4,5 hectare, worden ruim 100 beelden van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland tentoongesteld. Ze zijn afkomstig uit de collecties van Museum de Fundatie, de Provincie Overijssel en Museum Beelden aan Zee. Bekende buitenlandse namen in de beeldentuin zijn onder meer Kenneth Armitage, Mario Negri, Eugène Dodeigne, Andreu Alfaro, Waldemar Otto, Pino Castagna, Ossip Zadkine en de Zhou Brothers. De Nederlandse beeldhouwkunst wordt vertegenwoordigd door onder meer Hendrik Ansum, Charlotte van Pallandt, Han Wezelaar, Karel Appel, Nic Jonk, Arthur Spronken, Dora Dolz, Frode Bolhuis en vele anderen. Echte blikvangers zijn de metershoge beelden van Tom Claassen, Ronald A. Westerhuis, David Bade, Caspar Berger en Yasser Ballemans. Elk jaar krijgen één of meer van deze sculpturen een plaats op Lowlands in Biddinghuizen.

Ontdek de collectie

 


  • Vanaf: 28 Jan 2017
  • Tot en met: 31 Dec 2019
  • Locatie: Kasteel Het Nijenhuis