• Vanaf: 05 september 2020
  • Tot en met: 03 januari 2021
  • Locatie: Kasteel Het Nijenhuis

Dwars door de Fundatie - Fundatie Collectie

Tot en met 3 januari 2021 laat Museum de Fundatie een uitgebreide keuze zien van zijn collecties. Ook Kasteel het Nijenhuis wordt hier volledig door in beslag genomen. Met werk uit de hele bandbreedte van de collectie: schilderijen, tekeningen, beelden, fotografie, antiek en toegepaste kunst.

ALTORF - DE BAZEL - BERLAGE - VAN DEN BOSCH - TER BRUGGHEN - CHABOT - CITROEN - COLENBRANDER - CREMER - DAUBIGNY - DE SMET - DEGOUVE DE NUNCQUES - FABRE - GESTEL - HERBIN - HERINGA/VAN KALSBEEK - DE HONDECOETER - VAN HOUWELINGEN - ISRAELS - JAWLENSKY - JEFFERYS - KALF - KRABBÉ - KRUYDER - LANOOY - VAN DER LECK - MAGNASCO - MAROT - MATARÉ - MAZZONI - VAN MEEGEREN - MELLE - MOESMAN - MONDRIAAN - MOREELSE - OUBORG - PAERELS - VAN PALLANDT - PERMEKE - RÄDECKER - RICHTERS - RIETVELD - SEVERINI - DE SMET - STOSSKOPFF - TERWESTEN - TOOROP - VAES - VERSTER - VOERMAN - VREL - WEENIX - WILLINK - DE WITTE - WOLVECAMP - ZADKINE - ZIJL - DE ZWART - en vele anderen.

In de siertuin, op de gazons en tussen de bomen van het park rond Kasteel het Nijenhuis, samen goed voor 4,5 hectare, worden ruim 100 beelden van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland tentoongesteld. Ze zijn afkomstig uit de collecties van Museum de Fundatie, de Provincie Overijssel en Museum Beelden aan Zee. Bekende buitenlandse namen in de beeldentuin zijn onder meer Kenneth Armitage, Mario Negri, Eugène Dodeigne, Andreu Alfaro, Waldemar Otto, Pino Castagna, Ossip Zadkine en de Zhou Brothers. De Nederlandse beeldhouwkunst wordt vertegenwoordigd door onder meer Hendrik Ansum, Charlotte van Pallandt, Han Wezelaar, Karel Appel, Nic Jonk, Arthur Spronken, Dora Dolz, Frode Bolhuis en vele anderen. Echte blikvangers zijn de metershoge beelden van Tom Claassen, Ronald A. Westerhuis, David Bade, Caspar Berger en Yasser Ballemans. Elk jaar krijgen één of meer van deze sculpturen een plaats op Lowlands in Biddinghuizen.

Ontdek de FUNDATIE collectie

Marius Bauer, De heilige Ganges bij Benares, ca. 1895-1907, olieverf op doek 41 x 52 cm.

Adriaen van Nieulandt, De verkondiging aan de herders, 1609, olieverf op paneel 76 x 107 cm.

Leo Gestel, Liggend naakt, 1909, olieverf op doek 36 x 62 cm.

Bart van der Leck, Compositie 1918, no. 5, 1918, olieverf op doek 70 x 70 cm.

Andrea Jawlensky, Stilleven van bloemen, 1921, olieverf op doek 56 x 48 cm.

Isaac Israels, Vrouwenportret, ca. 1910, olieverf op paneel, 36 x 27 cm.

Auguste Herbin, L'église à Saint – Souplet, 1910, olieverf op doek, 54 x 65 cm.

• Vanaf: 05 Sep 2020
  • Tot en met: 03 Jan 2021