Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 10 februari 2024
  • Tot en met: 26 mei 2024
  • Locatie: Museum de Fundatie

Fundatie Collectie: REMIX - Met Kent Chan, Sibyl Heijnen, Richard Hutten, Aram Lee, Michael Tedja

In Fundatie Collectie – REMIX zijn vijf kunstenaars (Kent Chan, Sibyl Heijnen, Richard Hutten, Aram Lee en Michael Tedja) uitgenodigd om de Fundatie Collectie te verkennen, onderzoeken en aan te vullen met nieuw uitdagend werk. Deze Remix brengt nieuwe verhalen, verbindingen en perspectieven met zich mee.

Remix is de eerste tentoonstelling van een reeks tentoonstellingen rondom de thematische focus voor 2024: Collectievorming. In deze tentoonstellingen worden nieuwe perspectieven gecreëerd, en wordt de Fundatie Collectie van verschillende invalshoeken bekeken die vandaag de dag relevant zijn.

Oud of nieuw, dicht bij huis of van verre, de werken uit de collectie vertellen nieuwe verhalen. Verbanden tussen ogenschijnlijk tegengestelde werken worden blootgelegd door historisch en geografisch onderscheid te laten verdwijnen.

De blik van Chan, Heijnen, Hutten, Lee en Tedja leidt tot nieuwe focuspunten, en zet zowel vergeten als bekende collectiestukken in een nieuw licht.

Kent Chan (1984, Singapore) is een kunstenaar, curator en filmmaker die zijn werk beschrijft als een driemanschap van praktijken, poreus in vorm, inhoud en context. Hij is vooral geïnteresseerd in de tropische verbeelding, de relaties tussen warmte en kunst, en het aanvechten van de erfenis van moderniteit als kennisleer. Zijn werk bestaat uit film, tekst, gesprekken en tentoonstellingen. Hij was resident van de Jan van Eyck Academie (2019/20) en toonde zijn werk onder meer in het Bonnefanten Museum Maastricht.

Meer over Kent Chan

Fundatie Collectie: REMIX - Kent Chan (foto: Peter Tijhuis)Fundatie Collectie: REMIX - selectie door Kent Chan (foto: Peter Tijhuis)

Visual artist Sibyl Heijnen (1961, Kerkrade) maakt monumentale objecten en werkt veelal met textiel en rubber. Op de Rietveld Academie heeft ze zich gespecialiseerd in monumental textile design en schilderkunst. Ze is multidisciplinair en daardoor zeer veelzijdig. Haar werk is opgenomen in diverse internationale museale collecties en ook in de Fundatie Collectie.

Meer over Sibyl Heijnen

Fundatie Collectie: REMIX - Sibyl Heijnen (foto: Peter Tijhuis)Fundatie Collectie: REMIX, Sibyl Heijnen - Onderdeel van: Ruimte voor reflectie Venetië, 2024 (foto: Peter Tijhuis)

Richard Hutten (1967, Zwollerkerspel) is een Nederlands ontwerper, bekend om zijn functionele meubelen in een conceptuele en humoristische stijl. Hij staat te boek als een innovator op het gebied van design die constant de grenzen opzoekt en ze verlegt. Hij was betrokken bij Dutch Design beweging Droog Design en was art director van het Nederlandse meubelmerk Gispen. Ook zijn ontwerpen zijn opgenomen in de Fundatie Collectie en diverse internationale collecties.

Meer over Richard Hutten

 Fundatie Collectie: REMIX - Richard Hutten (foto: Peter Tijhuis)Fundatie Collectie: REMIX, Richard Hutten - Atlas, 2024 (foto: Peter Tijhuis)

Aram Lee (1986, Seoul, Zuid-Korea) is een kunstenaar die vaak een combinatie maakt van performance, film- en video-installaties gebaseerd op artistiek onderzoek. Haar werkwijze is te beschrijven als herinterpretatie van materialen, om vervolgens in haar werk het materiaal een nieuwe rol te geven. Zij was gastresident bij de Rijksacademie (2023) en resident van de Jan van Eyck Academie (2018/2019).

Meer over Aram Lee


Fundatie Collectie: REMIX - Aram Lee (foto: Peter Tijhuis)Aram Lee - Vowels are connected to the holes of the body, 2024 (foto: Peter Tijhuis)

De vijfde kunstenaar Michael Tedja (1971, Rotterdam) brengt beeld en tekst samen in schilderijen en tekeningen, poëzie en installaties. In zijn werk vervaagt de grens tussen beeld en tekst en loopt dit door, langs en over elkaar heen. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hij had solotentoonstellingen in verschillende musea en nam deel aan tal van groepstentoonstellingen. In 2023 was hij genomineerd voor de prestigieuze Prix de Rome. Zijn werk is onderdeel van verschillende internationale collecties, waaronder de Fundatie Collectie.

Meer over Michael Tedja

 Fundatie Collectie: REMIX - Michael Tedja (foto: Peter Tijhuis)Michael Tedja - The diagonal institute, 2024 (foto:Peter Tijhuis)

Ontdek de Fundatie Collectie vanuit verrassende perspectieven en leer de collectie op een nieuwe manier kennen in Remix.

Plan hier je bezoek aan Remix


  • Vanaf: 10 Feb 2024
  • Tot en met: 26 May 2024
  • Locatie: Museum de Fundatie

Bekijk ook deze tentoonstellingen