Menu
Plan je bezoek

DOE-OPDRACHTEN MUSEUM DE FUNDATIE

Locatie: Museum de Fundatie 
Tijdens een bezoek aan Museum de Fundatie maken de leerlingen zelfstandig of in tweetallen kennis met een aantal werken uit de tentoonstellingen en de vaste collectie. Dit doen ze aan de hand van opdrachten die hen uitdagen om op verschillende manieren naar de werken te kijken. Hun creativiteit en het kijken naar kunst krijgen hierdoor een extra stimulans. Denk aan schetsopdrachten, zoek-opdrachten (online) en opdrachten die een beroep doen op hun inlevingsvermogen. Ze kunnen alle opdrachten doen, of er één of meerdere uitkiezen. De opdrachten zijn te vinden op mobiel.museumdefundatie.nl. Het enige wat de leerlingen zelf mee moeten nemen is een grijs potlood, een notitie-/tekenboek en hun smartphone.

Kijkwijzer Beeldaspecten

Locatie: Museum de Fundatie of Kasteel het Nijenhuis
Deze kijkwijzer helpt leerlingen kunst beschouwen waarbij duidelijk wordt wat de invloed is van de beeldaspecten op de formele, algemene en persoonlijke betekenis van het kunstwerk. 
Deze kijkwijzer is op twee niveaus beschikbaar: Basis en Plus.

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER BASIS

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER PLUS

Kijkwijzer Beeldentuin

Locatie: Kasteel het Nijenhuis
In de beeldentuin van Museum de Fundatie staan veel beelden met als onderwerp: de mens. Elke kunstenaar benadert dit op zijn eigen manier: vanuit betekenis, materiaal of vorm. In de kijkwijzer maak je nader kennis met de verschillende manieren waarop kunstenaars zich bezighouden met het menselijk lichaam. Deze kijkwijzer is op twee niveaus beschikbaar: Basis en Plus.

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER BASIS

DOWNLOAD DE KIJKWIJZER PLUS

Kijkwijzer Stromingen

Locatie: Museum de Fundatie of Kasteel het Nijenhuis
Deze kijkwijzer helpt leerlingen bij het kijken naar en herkennen van belangrijke stromingen in de kunstgeschiedenis. Aan de hand van schilderijen en beeldhouwwerken onderzoeken leerlingen verschillen en overeenkomsten tussen de diverse stromingen.

Download de kijkwijzer

Meld je bezoek aan!
GA NAAR HET BOEKINGSFORMULIER