Download het kinder-doeblad

Dit doeblad is geschikt voor jonge kinderen en het hele gezin. De dikke vette gouden vredesduif neemt je mee door alle tentoonstellingen in Museum de Fundatie in Zwolle. Het blad staat vol met leuke opdrachten, weetjes en vragen over de kunstwerken. Het kinder-doeblad is te koop in de museumwinkel of gratis te downloaden via de button hieronder.

DOWNLOAD 'DOEBLAD ZWOLLE'

Dit doeblad is geschikt voor jonge kinderen en het hele gezin. Mikkel, de grote ridder uit de beeldentuin neemt je mee door de beeldentuin, de tuinzaal en kasteel ‘t Nijenhuis. Het blad staat vol met leuke opdrachten, weetjes en vragen over de kunstwerken. Het kinder-doeblad is te koop in de museumwinkel of gratis te downloaden via de button hieronder.

DOWNLOAD 'DOEBLAD HEINO'

Kijkwijzer Portretten

Locatie: Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis
De leerlingen bekijken een aantal portretten en leren met behulp van deze kijkwijzer de verschillende onderdelen van een portret benoemen, zoals houding, uitsnede, attributen en achtergrond.

Van deze kijkwijzer is geen digitale versie beschikbaar. U kunt hem laten klaarleggen bij de kassa van het museum via educatie@museumdefundatie.nl.

Kijkwijzer Hollen of stilstaan

Locatie: Kasteel het Nijenhuis
De leerlingen bezoeken de beeldentuin van Kasteel ’t Nijenhuis en bekijken een aantal sculpturen. Ze staan allemaal stil, maar toch lijken sommige te bewegen. Waarom is dat zo? Deze kijkwijzer is aanleiding om hier met de leerlingen over in gesprek te gaan.

Download de kijkwijzer