Download het kinder-doeblad

Dit doeblad is geschikt voor jonge kinderen en het hele gezin. De dikke vette gouden vredesduif neemt je mee door alle tentoonstellingen in Museum de Fundatie in Zwolle. Het blad staat vol met leuke opdrachten, weetjes en vragen over de kunstwerken. Het kinder-doeblad is te koop in de museumwinkel of gratis te downloaden via de button hieronder.

DOWNLOAD 'DOEBLAD ZWOLLE'

Dit doeblad is geschikt voor jonge kinderen en het hele gezin. Mikkel, de grote ridder uit de beeldentuin neemt je mee door de beeldentuin, de tuinzaal en kasteel ‘t Nijenhuis. Het blad staat vol met leuke opdrachten, weetjes en vragen over de kunstwerken. Het kinder-doeblad is te koop in de museumwinkel of gratis te downloaden via de button hieronder.

DOWNLOAD 'DOEBLAD HEINO'

Kijkwijzer Beeldaspecten

Locatie: Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis
Tijdens hun bezoek kiezen leerlingen een kunstwerk dat hen aanspreekt en analyseren de invloed van beeldaspecten op de verschijningsvorm van het kunstwerk als geheel. Beeldaspecten zijn: kleur, licht & donker, 2D en 3D & ruimte, vorm- & restvorm, compositie, structuur & textuur, ritme & beweging. Door het maken van de kijkwijzer worden de leerlingen zich bewust van de keuzes die de kunstenaar tijdens het maakproces heeft gemaakt.

Download de kijkwijzer

Kijkwijzer Beeldentuin

In de beeldentuin van Museum de Fundatie staan veel beelden met als onderwerp: de mens. Elke kunstenaar benadert dit op zijn eigen manier, bijvoorbeeld vanuit betekenis, materiaal of vorm. In deze kijkwijzer maak je nader kennis met de verschillende manieren waarop kunstenaars zich bezighouden met het menselijk lichaam.

Download de kijkwijzer