Menu
Plan je bezoek

Doe-opdrachten Museum de Fundatie

Locatie: Museum de Fundatie 
Tijdens een bezoek aan Museum de Fundatie maken de leerlingen zelfstandig of in tweetallen kennis met een aantal werken uit de tentoonstellingen en de vaste collectie. Dit doen ze aan de hand van opdrachten die hen uitdagen om op verschillende manieren naar de werken te kijken. Hun creativiteit en het kijken naar kunst krijgen hierdoor een extra stimulans. Denk aan schetsopdrachten, zoek-opdrachten (online) en opdrachten die een beroep doen op hun inlevingsvermogen. Ze kunnen alle opdrachten doen, of er één of meerdere uitkiezen. De opdrachten zijn te vinden op mobiel.museumdefundatie.nl. Het enige wat de leerlingen zelf mee moeten nemen is een grijs potlood, een notitie-/tekenboek en hun smartphone.

Kijkwijzer Architectuur

Locatie: Museum de Fundatie
Paleis a/d Blijmarkt is de Zwolse locatie van Museum de Fundatie. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841. Het deed dienst als Paleis van Justitie en bood later onder meer onderdak aan de Rijksplanologische Dienst. In 2004/2005 is het Paleis a/d Blijmarkt naar een ontwerp van architect Gunnar Daan verbouwd tot kunstmuseum. In 2012/2013 is het pand spectaculair uitgebreid. Met behulp van deze kijkwijzer oefenen de leerlingen het benoemen van diverse kenmerken van een gebouw. De kijkwijzer is bedoeld om buiten het gebouw in te vullen.

Download de kijkwijzer

Kijkwijzer Beeldaspecten

Locatie: Museum de Fundatie of Kasteel het Nijenhuis
Deze kijkwijzer helpt leerlingen kunst beschouwen waarbij duidelijk wordt wat de invloed is van de beeldaspecten op de formele, algemene en persoonlijke betekenis van het kunstwerk.
Deze kijkwijzer is op twee niveaus beschikbaar: Basis en Plus.

Download de kijkwijzer basis

Download de kijkwijzer plus

Kijkwijzer Beeldentuin

Locatie: Kasteel het Nijenhuis
In de beeldentuin van Museum de Fundatie staan veel beelden met als onderwerp: de mens. Elke kunstenaar benadert dit op zijn eigen manier: vanuit betekenis, materiaal of vorm. In de kijkwijzer maak je nader kennis met de verschillende manieren waarop kunstenaars zich bezighouden met het menselijk lichaam. Deze kijkwijzer is op twee niveaus beschikbaar: Basis en Plus.

Download de kijkwijzer Basis

Download de kijkwijzer Plus

Meld je bezoek aan!
GA NAAR HET BOEKINGSFORMULIER