Menu
Plan je bezoek

De 62e editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 5 t/m zondag 16 oktober 2016. Opa's en oma's staan centraal onder het motto: Voor altijd jong! Museum de Fundatie biedt programma’s voor groep 1-2, groep 3-4 en groep 5 t/m 8. 

Praktische informatie museumlessen

Lesduur: 60 minuten
Aantal deelnemers: Max 30 leerlingen
Aantal begeleiders: 1 museumdocent en minimaal 4 begeleiders vanuit de school
Kostprijs: € 75,-
Bijzonderheden:

- Sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek 2016

- Beschikbaar: dinsdag t/m vrijdag

- Starttijden: 9.15u / 10.20u / 11.30u / 12.45u / 13.55u
Locatie:

Groep 1 t/m 4: Kasteel het Nijenhuis

Groep 5 t/m 8: Museum de Fundatie, Zwolle

Groep 1-2: UIT GROOTMOEDERS TIJD

Groep 1 en 2 zijn welkom in Kasteel het Nijenhuis, waar zij terug gaan in de tijd. Samen met “Oma Eleonora” gaan ze het kasteel in. Kunnen de leerlingen benoemen wat vroeger anders was dan nu? Herkennen ze alles wat op de schilderijen staat afgebeeld en wat er te zien is in het kasteel? In groepjes gaan de leerlingen bekijken wat er in oude kisten zit. Zijn het spulletjes van vroeger of van nu? Waarvoor worden ze gebruikt?

Groep 3-4: PORTRET-PRET

Groep 3 en 4 gaan in Kasteel het Nijenhuis een aantal portretten bekijken; Portretten van kinderen, maar ook van oude(re) mensen. Staan de geportretteerden er op hun “paas-best” op? Moet een portret altijd precies lijken? De leerlingen gaan experimenteren met verschillende manieren om geportretteerd te worden en ontdekken wat houding, kleding en attributen kunnen doen met de sfeer van het portret. Hoe willen ze zelf het liefst vereeuwigd worden?

Groep 5-8: VOOR ALTIJD JONG! 

Op school bekijken de leerlingen portretfoto’s van opa en oma. Hoe staan ze er op? Hoe staan ze zelf op hun schoolfoto’s? Zijn er verschillen? In Museum de Fundatie gaan ze naar de tentoonstelling “Zie de mens”, waarin 100 portretten die in de afgelopen 100 jaar zijn gemaakt worden getoond. De leerlingen gaan onder begeleiding van een museumdocent met elkaar in gesprek over ‘schoonheid” en “portretten”. Waarom worden portretten gemaakt? En wie is de baas; de kunstenaar of de geportretteerde? Hoe zou jij vereeuwigd willen worden in een portret?

Contactpersoon: Arjette van Dulmen Krumpelman
Adres:

’t Nijenhuis 10

Postcode en plaats:

8131 RD Heino / Wijhe

Telefoonnummer:

0572-388188

E-mailadres:

educatie@museumdefundatie.nl

Geïnteresseerd?

Meld je bezoek aan via ons digitale boekingsformulier:

Naar het boekingsformulier