Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 01 september 2017
  • Tot en met: 17 november 2017
  • Locatie: Cibap - Zwolle

Marte Röling - Droomwerk op Cibap

Vanaf dit schooljaar toont Museum de Fundatie regelmatig kunst bij Cibap – vakschool voor verbeelding in Zwolle. In de corridor van de Ontwerpfabriek is de komende maanden de serie Droomwerk van Marte Röling (1939) te zien. In deze serie heeft Marte Röling foto’s beschilderd met ‘droomsculpturen’. Op foto’s van locaties van over de hele wereld schilderde ze beelden die daar in werkelijkheid niet zijn. Het uitvoeren van het kunstwerk op die plek is vaak niet eens uitvoerbaar. Toch prikkelt het de fantasie. Tot op welke hoogte is de wereld maakbaar? 

Voor Marte Röling zijn dromen een voorwaarde om kunst te maken. Maar nog belangrijker is discipline. Kunstenaar-zijn is hard werken. Het is geen moeten, het is willen. Heel graag zelfs. Deze tentoonstelling verwijst daarom niet alleen naar haar droombeelden, maar ook naar het vak van kunstenaar in het algemeen. Marte Röling was al op jonge leeftijd heel succesvol als kunstenaar. Ze ziet haar werk nog steeds als ‘droomwerk’, het mooiste beroep dat er bestaat. 

Aan deze presentatie is binnen het onderwijs een opdracht gekoppeld. Studenten gaan in de lessen omgevingsbewustzijn aan de slag met het gegeven ‘droomwerk’ en worden uitgenodigd hun eigen varianten ervan te maken. In de komende lesperiode komt Marte Röling ter inspiratie vertellen over haar werkwijze. 

Museum de Fundatie organiseert de compacte tentoonstellingen van hoog niveau onder de noemer FUNDATIEfusions.


  • Vanaf: 01 Sep 2017
  • Tot en met: 17 Nov 2017
  • Locatie: Fundatiefusions