Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 03 april 2017
  • Tot en met: 01 september 2017
  • Locatie: Deltion College, Zwolle

ONS ECHTE GOUD

Tijdens de Nationale Museumweek, van 3 t/m 9 april, is op het Deltion College een pop-up museum te bezoeken met pronkstukken uit Museum de Fundatie. Extra bijzonder: het museum is samengesteld door de scholieren van het Deltion College. De Nationale Museumweek, een initiatief van de Museumvereniging, wil jaarlijks het publiek verrassen en inspireren met museale pronkstukken, kortom: met ‘ons echte goud’!

Scholieren kozen voor werk van Corneille, Kees van Bohemen en Rob Scholte. Het pop-up museum is geopend in het kader van de Nationale Museumweek en een initiatief van de Museumvereniging in samenwerking met Museum de Fundatie. “‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, aldus Mirjam Moll van de Museumvereniging. “Maar jongeren bezoeken zelden individueel een museum. Dus zoeken musea steeds vaker de scholieren actief op. Juist op plekken waar ze graag zijn, bijvoorbeeld op festivals. Daarom hebben we drie musea gevraagd om ‘ons echte goud’ op verrassende wijze naar buiten te brengen. Het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs zijn schitterende podia daarvoor.”

Ook in Museum de Fundatie is er van alles te bewonderen tijdens de Museumweek. Zo is “Reflections of Youth” uit de tijdelijke expositie van Joseph Klibansky zelfs gekozen tot hét pronkstuk van deze Nationale Museumweek. “Met deze samenwerking willen wij de jongere generaties steeds op nieuwe manieren aan ons binden. Het is leuk om ze zelf de keuze uit de collectie te geven”, aldus Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie.

Tijdens de museumweek is Museum de Fundatie vrij toegankelijk met de Museumkaart en gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 17 jaar. De selectie werken blijft op het Deltion hangen tot en met 1 september 2017.


  • Vanaf: 03 Apr 2017
  • Tot en met: 01 Sep 2017
  • Locatie: Fundatiefusions