Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 28 januari 2017
  • Tot en met: 14 mei 2017
  • Locatie: Museum de Fundatie

JOSEPH KLIBANSKY - LEAP OF FAITH

Het werk van Joseph Klibansky weerspiegelt zowel in technische zin als qua onderwerpen de wereld van nu – of liever nog: die van morgen. Geïnspireerd door mode, design, architectuur, reizen en muziek geeft hij met zijn werk vorm aan een utopische wereld, waarin de stad en het stadsleven terugkerende thema’s zijn. Zijn schilderijen, collages, prints en sculpturen zijn dynamisch, kleurrijk en fantasievol, met hier en daar een surrealistische inslag.

Joseph Klibansky, Self-Portrait of a Dreamer, 2016
glasvezel, hars en staal, h. ca. 9 m, collectie kunstenaar

 

Joseph Klibansky groeide op in een internationaal milieu. Hij werd in 1984 geboren in Kaapstad als zoon van de Zuid-Afrikaanse vader, die fotograaf is, en een Nederlandse moeder, die werkt als styliste. In Nederland studeerde Klibansky aan een business school, maar zodra hij zijn diploma op zak had, besteedde hij al zijn talent aan de kunst. Joseph Klibansky is voortdurend op zoek naar nieuwe technieken om zijn ideeën te realiseren. Hij maakt onder meer gebruik van digitale beeldbewerking en 3D-printing, al of niet gecombineerd met traditionele materialen. Daarnaast is brons een favoriet materiaal van Klibansky. Zijn schilderijen en beeldhouwwerken hebben meteen een grote impact. Het zijn krachtige composities in vaak felle kleuren waar je niet zomaar aan voorbijloopt. Of zoals hij zelf zegt: “Mijn kunst is kunst met stopping power. Als je het werk ziet, krijg je direct een positief gevoel.” 


“Mijn kunst is kunst met stopping power. Als je het werk ziet, krijg je direct een positief gevoel.”

‘Leap of Faith’, van 28 januari t/m 14 mei 2017 te zien in Museum de Fundatie in Zwolle en Heino/Wijhe, is Klibansky’s eerste museale solotentoonstelling. In het museum in Zwolle ligt de nadruk op afzonderlijke stukken uit de afgelopen paar jaar. In Heino/Wijhe, bij Kasteel het Nijenhuis, is in de tuinzaal een installatie te zien, die de kunstenaar speciaal voor deze plek maakte. Sinds afgelopen zomer staat in de beeldentuin van het kasteel Klibanksy’s negen meter hoge sculptuur met de veelzeggende titel Self-Portrait of a Dreamer.


Jospeh Klibansky, Reflections of Truth, 2015
gepolijst brons, 40 x 120 x 60 cm


  • Vanaf: 28 Jan 2017
  • Tot en met: 14 May 2017
  • Locatie: Museum de Fundatie