Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 24 mei 2017
  • Tot en met: 20 augustus 2017
  • Locatie: Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis

ZOMEREXPO 2017 - dé grootste Nederlandse kunsttentoonstelling

Museum de Fundatie is dit jaar gastheer van ZomerExpo: de grootste kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum. De tentoonstelling is van 24 mei t/m 20 augustus parallel te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Het thema is ‘Water’. 
 
Locaties
In Zwolle vindt Water ZomerExpo 2017 plaats in ‘de Wolk’, de ellipsvormige nieuwbouw op het dak van het museum. In Heino/Wijhe zijn de werken tentoongesteld rondom het kasteel, inclusief de beeldentuin en – heel toepasselijk – de slotgracht.
 
Thema
Water als thema is mede ingegeven door de ligging van de Fundatie in het waterrijke westen van de provincie Overijssel. Als Hanzestad is Zwolle bovendien onderdeel van de 37ste Internationale Hanzedagen, (15 t/m 18 juni 2017) in het naburige Kampen. Het motto van de Hanzedagen is ‘Water Verbindt’.
 
Voorrondes
Tijdens vijf landelijke voorrondedagen in Groningen, Schiedam, Amsterdam, Utrecht en Heino/Wijhe heeft de jury ondertussen 250 werken geselecteerd voor Water ZomerExpo 2017. ZomerExpo is een afspiegeling van alle hedendaagse beeldende media: schilderijen, tekeningen, films, animaties, 2D- en 3D-prints, modeontwerpen, sculpturen, foto’s, buitenbeelden, installaties, performances en maquettes. Te zien is hoe de grenzen tussen de kunstvormen steeds verder vervagen – veel kunstenaars combineren verschillende disciplines.

De geëxposeerde werken van de ZomerExpo zijn ook te koop. Museum de Fundatie is hier financieel niet bij betrokken en stelt slechts de locatie om niet ter beschikking.

Kijk voor meer informatie op zomerexpo.nl of stuur een e-mail naar info@zomerexpo.nl.

 


  • Vanaf: 24 May 2017
  • Tot en met: 20 Aug 2017
  • Locatie: Museum de Fundatie