Menu
Plan je bezoek

Let op: vanaf november t/m medio maart is een deel van de beelden in de Beeldentuin afgedekt om ze te beschermen tegen de kou.

Op nog geen 15 kilometer van Zwolle ligt Kasteel het Nijenhuis. Het is een van de best bewaarde havezaten van Overijssel en werd tot 1984 bewoond door Dirk Hannema – grondlegger van Museum de Fundatie en oud-directeur van het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen.

De beeldentuin rond het kasteel bestaat uit siertuinen afgewisseld met bossen. Hier worden ruim 100 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee en Provincie Overijssel tentoongesteld.

Tussen de bomen en op de gazons zijn sculpturen te zien van de laat 18de eeuw tot nu, van o.a.: Albrecht, Alfaro, Alquin, Ansum, Appel, Armitage, Backe, Bade, Ballemans, Benneton, Berger, Berthold, De Boer, Bolhuis, Borchert, Bronner, Bühl, Cassel, Castagna, Charpentier, Claassen, Claus, Croissant, Dodeigne, Dolz , Dornseif, Van Driel, Duval, Fischer, Freijmuth, Van Houwelingen, Hrdlicka, De Jong, Jonk, Kersten, Klinge, Koenig, Kriester, Kulche, Leeser, Van Logteren, Van Meurs, Mitoraj, Müller, Müller-Feyen, Negri, Otto, Oudendijk, Van Pallandt, Van der Pant, Pillhofer, Raboud, Roothaan, De Roover, Setola, Sitar, Speekenbrink, Spronken, Stötzer, Thoden van Velzen, Van den Toorn, Vari, Venema, Verhoeven, Verschoor, Wenckebach, Wendisch, Westerhuis, Wezelaar, Wong, Zadkine, Zhou Brothers, Zweerus-Weber en Zweerus.