Menu
Plan je bezoek

Voor zowel Kasteel het Nijenhuis als Museum de Fundatie gelden officieel vastgestelde bezoekvoorwaarden.

Bekijk de bezoekvoorwaarden

Daarnaast gelden er een aantal huisregels:

- De kunstvoorwerpen mogen nimmer worden aangeraakt, tenzij expliciet staat vermeld dat het wel mag.

- Voor een bezoek aan beide musea geldt dat rugzakken en tassen groter dan A3-formaat niet worden toegelaten. Voor het opbergen hiervan zijn op beide locaties kluisjes ter beschikking.

- Jassen (colberts, vesten, e.d.) dienen (bij het uitdoen) in de garderobe te worden opgehangen en niet los bij zich te worden gedragen.

- Kleine tassen die niet worden gedragen, dienen op de buik (tegen het lichaam aan) te worden geklemd.

- De directie van het museum stelt zich niet verantwoordelijk voor enig diefstal vanuit o.a. de garderobe en de kluisjes.

- Fotograferen met flits en filmen is niet toegestaan. Fotograferen zonder gebruik van flits, zonder statief en zonder selfiesticks is toegestaan voor louter privégebruik.

- Fotografie voor commerciële of para-commerciële doeleinden is niet toegestaan, behalve wanneer hier expliciet toestemming voor is verleend vanuit de organisatie van het museum.

- Statieven, selfiesticks, Nordic wandelstokken, paraplu’s, e.d. dienen in de garderoberuimte te worden achtergelaten.

- Filmen en fotograferen met drone bij Kasteel het Nijenhuis is niet toegestaan, mits hier expliciet toestemming voor is verleend vanuit de organisatie van het museum.

- Een buggy, kinderwagen en rolstoel/loopfiets zijn in het Museum de Fundatie toegestaan. Gebruik van scootmobiels binnen onze gebouwen is niet toegestaan. In geval verplicht gebruik van een rolstoel van het museum noodzakelijk is, heeft de begeleider die keer gratis toegang. Gratis leenrolstoelen voorhanden, graag voorafgaand aan uw bezoek reserveren via 0572-388188. Let op! Kasteel het Nijenhuis is slecht toegankelijk voor mindervaliden.

- Eten, drinken en roken is in onze gebouwen niet toegestaan. Het is niet toegestaan meegebracht eten te nuttigen in de nabijheid van Hannema's Museumcafé.

- Schrijven of tekenen in de tentoonstellingszalen is toegestaan, maar alleen met (kleur)potlood of ballpoint. Het is niet toegestaan om tegen de muren te schrijven. Op de grond zitten kan alleen wanneer de bezoekersdrukte het toelaat.

- Aanwijzingen van het personeel (en evt. tijdelijke aanpassing van huisregels) dienen altijd te worden opgevolgd.

- Huisdieren zijn in Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis en beeldentuin niet toegestaan.