Menu
Plan je bezoek

Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe zijn momenteel gesloten. Het is nog onduidelijk wanneer de deuren weer echt open kunnen. Daarom is het helaas nu niet mogelijk om rondleidingen te boeken. 

Voor gezinnen en groepen bieden wij groepsrondleidingen aan. U kunt kiezen uit twee rondleidingen. Deze staan hieronder beschreven. Direct aanmelden kan via onderstaande link. 

Meld je direct aan 

Groepsrondleiding volwassenen

De rondleiding kan gaan langs de vaste collectie, een tijdelijke tentoonstelling of de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis. Bij het aanmelden van uw bezoek kunt u uw wensen voor de rondleiding kenbaar maken. Voor zowel Kasteel Het Nijenhuis als het Museum de Fundatie is het mogelijk om een rondleiding te boeken. Gebruik hier bij voorkeur ons boekingsformulier voor.

Groepsrondleiding voor jong en oud

U kunt ook kiezen voor een theatrale rondleiding in Kasteel het Nijenhuis; ‘Barones van Pallandt’ leidt uw groep of gezin op een speelse manier rond in het kasteel en vertelt u meer over de geschiedenis van Het Nijenhuis en haar bewoners. Desgewenst komen ook een aantal topstukken uit de collectie aan bod. Deze rondleiding is erg geschikt voor groepen met volwassenen en kinderen. U kunt uw wensen kenbaar maken bij de boeking. Gebruik hier bij voorkeur ons boekingsformulier voor.

Praktische informatie rondleidingen

Duur: 60 min. of 90 min.
Kosten: € 75,- of € 120,- exclusief entreegelden
Groepsgrootte per rondleidster:

maximaal 10 personen (Museum de Fundatie) of 15 personen (Kasteel het Nijenhuis)
Per tijdstip maximaal 3 rondleidingen (Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis).

Starttijden:

dinsdag t/m zondag vanaf 11.15u

Boekingen: bij voorkeur via ons digitale boekingsformulier

Voor dringende vragen over uw boeking kunt u op dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact opnemen via 0572-388151.

We ontvangen uw aanvraag graag minimaal 2 weken voor aanvang van de rondleiding.

naar het boekingsformulier

U ontvangt na het versturen van het boekingsformulier binnen enkele minuten een ontvangstbevestiging via het door uw opgegeven e-mailadres.

Als u met uw school(klas) op bezoek wilt komen, kunt u in het menu bij ‘Onderwijs’ het aanbod bekijken en online een boekingsaanvraag doen. Als u hierover vragen heeft neem dan contact met ons op via rondleidingen@museumdefundatie.nl.

HOVO Overijssel

In samenwerking met HOVO Overijssel worden programma's aangeboden, bestaande uit een lezing en/of een rondleiding. U kunt zich inschrijven via HOVO Overijssel.