Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 16 juni 2019
  • Tot en met: 25 augustus 2019
  • Locatie: FUNDATIEfusion: Kunsthal HOFF88, Elisabethhof 6, Almelo

DE FUNDATIE TE GAST - ALMELO

Met werk van Kees Verwey, Janpeter Muilwijk, Groenewoud/Buij, Reinoud Oudshoorn en Leo Scholte ter Horst.

Janpeter Muilwijk is in staat om met een heel eigen beeldtaal een krachtig en paradijselijk universum te creëren. Zijn werelden zijn sereen, maagdelijk. De verfijnde schilderijen en tekeningen zijn iconen die troost bieden in een losgeslagen wereld. Qua onderwerpen laat Muilwijk zich inspireren door verhalen en mythen. Met zijn werk wijst hij ons op eenvoudig geluk, dat ligt in de omgang met elkaar en in de manier hoe wij ons verhouden tot de omgeving.

Janpeter Muilwijk, Man met spiegelbeeld, 1989, 143,5 x 121,5 cm, Museum de Fundatie (collectie Provincie Overijssel), Zwolle en Heino/Wijhe.

De tentoonstelling is aangevuld met vier grootformaat sculpturen uit de collectie van de Provincie Overijssel. Opvallend is ‘Between the Ears’, een olifantenkop van kunstenaarsduo Groenewoud/Buij. Deze kunstenaars maakten in hun beginperiode veel werk uit gerecycled materiaal dat na afloop weer in de container verdween. Metafoor hiervoor werd een geabstraheerde, gespiegelde vuilcontainer. Dit motief duikt vaak op in hun werk; hier is het toegepast in de vorm van olifantenoren. Reinoud Oudshoorn en Leo Scholte ter Horst zijn vertegenwoordigd met sculpturen uit de jaren tachtig.

Een apart kabinet van Indigo is gewijd aan Kees Verwey, de beroemde Haarlemse bloemenschilder. Met 2 schilderijen en 5 werken op papier een prachtige gelegenheid om kennis te maken met Verweys kenmerkende, spontane penseelstreek, waarin figuratie dreigt over te gaan in abstractie.

Kees Verwey, Paard, 1982, 90 x 70 cm grafiek, bewerkt met gouache.

FUNDATIEfusions
Onder de noemer FUNDATIEfusions organiseert Museum de Fundatie compacte presentaties op openbare plekken in en buiten Zwolle.

Openingstijden FUNDATIEfusion Kunsthal HOFF88:
dinsdag t/m zondag 13.30 - 17.00 uur. 


  • Vanaf: 16 Jun 2019
  • Tot en met: 25 Aug 2019
  • Locatie: Fundatiefusions

Bekijk ook deze tentoonstellingen