Menu
Plan je bezoek

Docus van der Made is het nieuwe Hoofd Educatie & Interpretatie bij Museum de Fundatie. 

“Mijn liefde voor kunst en bemiddeling gaat uit van de kracht van kunst om ons nieuwe perspectieven te lenen, verbeelding aan te wakkeren, en verbindingen te leggen — tussen ideeën, en tussen onszelf en anderen.” – Docus van der Made


Docus van der Made. Foto: Hans van Eijsden. 

Docus van der Made is curator van educatieve projecten, publieksprogramma's en tentoonstellingen. Hij heeft gewerkt als theoriedocent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij projectleider was van de herziening van het theoriecurriculum voor de Bachelor Beeldende Kunst in 2022. Van 2015 tot 2021 werkte hij bij Witte de With Center for Contemporary Art en onder de nieuwe naam Kunstinstituut Melly, Rotterdam - eerst als Education Assistant en daarna als Curator of Academic and Public Programs.

Van der Made behaalde  zijn Bachelor in Kunst, Cultuur en Media aan de RUG in Groningen en een Master in Kunstgeschiedenis: Modern and Contemporary Art (cum laude) aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Eerdere projecten omvatten tentoonstellingen bij TENT Rotterdam, Jan van Eyck Academie en De Vishal, ontwikkeling van de tijdelijke specialisatiecursus "The Artist-Educator" over sociale praktijken in de kunst bij ArtEZ Arnhem, een workshopreeks over sociaal geëngageerde kunst bij Zuid. Boijmans van Beuningen, en de coördinatie van twee edities van de Prijs voor de Jonge Nederlandse Kunstkritiek.