Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 25 mei 2019
  • Tot en met: 01 september 2019
  • Locatie: Museum de Fundatie

EUROPA ZOMEREXPO 2019

Europa is het onderwerp van de zevende editie van ArtWorlds’ ZomerExpo. Europa staat ter discussie. Het is een werelddeel in verwarring, waar je wel of niet bij wilt horen. Met de verkiezingen voor de deur, is het juist nu interessant om kunstenaars te vragen na te denken over Europa en erop te reflecteren in hun werk. Kunstenaars waren uitgenodigd om hier in alle vrijheid iets van te vinden en werk in te sturen.

Het heeft propagandawerk en uitgesproken kritisch werk opgeleverd, maar ook arcadisch en paradijselijk: vakantiebestemming Europa! De selectie van 250 werken, gekozen door een vak-, junior- en publieksjury, wordt tentoongesteld in Museum de Fundatie. De opening is op 25 mei 2019, in de week van de Europese verkiezingen. 

Alle mogelijke beeldende media zijn vertegenwoordigd: schilderijen, tekeningen, films, animaties, 2D- en 3D-prints, modeontwerpen, sculpturen, foto’s, buitenbeelden, installaties en maquettes. De presentatie is in de Wolk van de Fundatie Zwolle én in Kasteel het Nijenhuis en beeldentuin in Heino/Wijhe. 

Eenieder kan meepraten over Europa tijdens de activiteiten rondom deZomerExpo in Museum de Fundatie. 

Kijk ook op www.zomerexpo.nl

ArtWorlds
ZomerExpo is pleitbezorger van kunst die middenin de samenleving functioneert. Organisator ArtWorlds heeft hiermee een traditie neergezet, die in de pas blijft met actuele ontwikkelingen in beeldende kunst en maatschappij. Duizenden kunstenaars voelen zich hiertoe aangetrokken en melden hun werk aan. De zomertentoonstellingen zijn druk bezocht: ruim 70.000 bezoekers voor Water ZomerExpo 2017. ZomerExpo bouwt bruggen tussen makers, podia en publiek en is onmisbaar geworden voor de vele kunstenaars in Nederland die op zoek zijn naar een (groter) podium en feedback op hun werk. Elke maker krijgt de kans om werk in een museale omgeving te exposeren, positie te bepalen en contacten te leggen. Bezoekers herkennen zich in de kunst die deze heterogene groep maakt en kunnen in het museum werk van de exposanten aankopen. Europa ZomerExpo 2019 wordt ondersteund door VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Rabobank, sponsoren en vele partners.


  • Vanaf: 25 May 2019
  • Tot en met: 01 Sep 2019
  • Locatie: Museum de Fundatie