Menu
Plan je bezoek

Voorbereid richting het examen met de Examen Museumles

Nieuw bij Museum de Fundatie: oefen de examenstof van het vak Kunst (algemeen) of Tehatex in het museum met echte kunstwerken! Dit programma staat in het teken van kunstkijken, kunstanalyse en het oefenen met het benoemen van de beeldaspecten en begrippen als voorstelling en vormgeving. Na een bezoek aan het museum kunnen de leerlingen voorbereid richting het examen!

Een bezoek aan Museum de Fundatie met de Examen Museumles is mogelijk vanaf 14 oktober 2023 en wordt op maat gemaakt bij iedere tentoonstelling. Waar mogelijk worden er kunstwerken uit verschillende media besproken en kan er aangesloten worden op specifieke leerdoelen en leervragen vanuit de school. Er wordt gewerkt vanuit verschillende werkvormen, waarbij leerlingen zowel individueel, in kleine groepjes of klassikaal aan de slag gaan. Dit educatieprogramma is zowel geschikt voor examengroepen als voorexamengroepen, omdat het aangepast wordt op de doelgroep.

 

Informatie

 

Doelgroep

Bovenbouw havo/vwo

Duur

90 minuten

Locatie

Museum de Fundatie Zwolle

Kosten

€120,- per 10-12 leerlingen

Wanneer

Dinsdag t/m vrijdag, 9:00-16:00 uur

Aantal leerlingen per examen museumles

10-12 leerlingen

Bij meer dan 10-12 leerlingen wordt er een tweede museumles ingepland, er kunnen maximaal drie museumlessen tegelijkertijd plaatsvinden in het museum.

Eén begeleider vanuit school per 10-12 leerlingen.PRAKTISCH

  • Wil je op de hoogte blijven van het onderwijsaanbod en tentoonstellingen van Museum de Fundatie? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief onderwijs.

  • Vragen? Mail naar educatie@museumdefundatie.nl of bel op werkdagen naar 0572-388188.

  • Praktische informatie over bereikbaarheid, toegankelijkheid, etc. vind je hier.

  • Bekijk onze huisregels hier.