Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 30 november 2017
  • Tot en met: 11 februari 2018
  • Locatie: Academiehuis, Zwolle (Grote Kerk)

Humberto Tan - Poor but Proud

Humberto Tan bezocht afgelopen zomer als ambassadeur van het Rode Kruis vluchtelingenkampen in Bangladesh. Zijn foto’s vertellen het verhaal van onderdrukking, vervolging, lijden en veerkracht. In de tentoonstelling Poor but Proud zijn van 1 december 2017 t/m 11 februari 2018 veertig foto’s te zien in het Academiehuis.

Maandag 11 december was Humberto Tan bij 5 Uur Live om te vertellen over de tentoonstelling. Nieuwsgierig naar de uitzending? 

Bekijk hier het fragment terug

Bangladesh, Myanmar, Black and white, 2017 © Humberto Tan.
Bangladesh, Myanmar, Black and white, 2017 © Humberto Tan.

Al meer dan 15 jaar is Humberto Tan (1965) ambassadeur van het Rode Kruis. Hij reist regelmatig naar plaatsen waar het Rode Kruis menselijk leed probeert te verzachten. Afgelopen zomer was hij in Bangladesh, waar veel vluchtelingen uit Myanmar een goed heenkomen hebben gezocht in de kampen Kutupalong en Balukhali. Hij sprak met mensen en legde hun leven vast met de camera.

Voedsel in het kamp, een schaars goed, 2017 © Humberto Tan.
Voedsel in het kamp, een schaars goed, 2017 © Humberto Tan.

Humberto Tan noemt zich fotograaf, na het winnen van de RTL fotografiewedstrijd “Het Perfecte Plaatje” vorig jaar. Hij fotografeerde daarvoor al decennialang. In de tentoonstelling zien we tegelijkertijd het sociale engagement en het creatieve oog van Humberto Tan. Hij slaagt erin om het vertrouwen van de geportretteerden te winnen en ze vast te leggen, enerzijds in hun ellende, maar anderzijds ook in hun volle krachtige humaniteit.

Bangladesh, Myanmar, Family in rain, 2017 © Humberto Tan.Bangladesh, Myanmar, Family in rain, 2017 © Humberto Tan. 

De samenstelling van de tentoonstelling is gedaan door Humberto Tan en Ralph Keuning (Museum de Fundatie). Er worden 36 groot formaat foto's (100 x 150 cm) getoond in het Academiehuis in Zwolle, ook wel bekend als de Grote Kerk. 

Academiehuis, Grote Markt 18, Zwolle (4 min. loopafstand vanaf de Fundatie) Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 11-16 uur, zondag 13-16 uur (m.u.v. 24-12 en 31-12), entree € 5 (waarvan € 1 voor Rode Kruis) 
 
Museum de Fundatie organiseert de compacte tentoonstellingen van hoog niveau buiten zijn twee locaties onder de naam FUNDATIEfusions.

Nationale Postcode Loterij


  • Vanaf: 30 Nov 2017
  • Tot en met: 11 Feb 2018
  • Locatie: Fundatiefusions

Bekijk ook deze tentoonstellingen