Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 04 september 2021
  • Tot en met: 05 december 2021
  • Locatie: Museum de Fundatie

Lotta Blokker - Beelden

Lotta Blokker raakte de afgelopen jaren gefascineerd door afbeeldingen die op exemplarische wijze onrecht en verdriet tonen, zo krachtig dat ze het symbool worden van menselijk leed. Foto’s die de grote historische wreedheden in één beeld lijken te vangen, die iedereen kent. Ze vormen de inspiratiebron voor haar werk in de tentoonstelling BEELDEN.


Lotta Blokker, Loss, 2020, was, bruikleen van de kunstenaar


Geconfronteerd met haar machteloosheid om iets aan dit leed te doen probeert Lotta Blokker met haar beelden, die wel lijken te ademen, de tijd stil te laten staan, of misschien zelfs terug te draaien. BEELDEN gaat over mensen, slachtoffers, maar ook over de helende kracht van kunst. 

In 2014 was het werk van Lotta Blokker te zien in De Fundatie Zwolle in haar solotentoonstelling The Hour of The Wolf. In deze tentoonstelling toonde zij negen levensgrote bronzen die de gevoelens van slapelozen verbeeldden. 

Lotta Blokker, Falling Man, 2019, was, bruikleen van de kunstenaar


Lotta Blokker, Kevin Carter, 2016, brons, collectie Museum de Fundatie (provincie Overijssel) Zwolle en Heino/Wijhe


Bij BEELDEN verschijnt een boek met een interview met Lotta Blokker. Een uitgave van Museum de Fundatie en Waanders Uitgevers. Het boek kunt u ook hier bestellen. 
Beeld header: Lotta Blokker, Refugee, 2018, brons, bruikleen van de kunstenaar


  • Vanaf: 04 Sep 2021
  • Tot en met: 05 Dec 2021
  • Locatie: Museum de Fundatie