Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 13 december 2018
  • Tot en met: 13 december 2019
  • Locatie: FUNDATIEfusion: Willem Alexanderstraat 7, Nijverdal

MARTE RÖLING, DROOMWERK - NIJVERDAL

Gemeente Hellendoorn: Huis voor Cultuur en Bestuur, Nijverdal

In 2017 kocht de Fundatie ‘Droomwerk’ van Marte Röling (1939). Deze serie van zes werken worden in het Huis voor Cultuur en Bestuur getoond als nieuwe FUNDATIEfusion. In deze kunstwerken heeft Röling foto’s beschilderd met ‘droomsculpturen’.

Op foto’s van locaties van over de hele wereld heeft ze beelden geschilderd die daar in werkelijkheid niet zijn. Het uitvoeren van het kunstwerk op die plek is vaak niet eens uitvoerbaar. Toch prikkelt het de fantasie. Tot op welke hoogte is de wereld maakbaar?

Voor Marte Röling zijn dromen een voorwaarde om kunst te maken. Maar nog belangrijker is discipline. Kunstenaar-zijn is hard werken. Het is geen moeten, het is willen. Heel graag zelfs. Deze tentoonstelling verwijst daarom niet alleen naar haar droombeelden, maar ook naar het vak van kunstenaar in het algemeen. Röling was al op jonge leeftijd heel succesvol als kunstenaar. Ze ziet haar werk nog steeds als ‘droomwerk’, het mooiste beroep dat er bestaat.

Voor Marte Röling zijn dromen een voorwaarde om kunst te maken. 

FUNDATIEfusions
Onder de noemer FUNDATIEfusions organiseert Museum de Fundatie compacte presentaties op openbare plekken in en buiten Zwolle.

Marte Röling, Skyline Prikbeelden, 2016, beschilderde foto, 89 x 59 cm, collectie Museum de Fundatie (collectie Provincie Overijssel), Zwolle en Heino/Wijhe.

Header: Marte Röling, Xian Belltowerbeeld, 2016, beschilderde foto, 90 x 139 cm, collectie Museum de Fundatie (collectie Provincie Overijssel), Zwolle en Heino/Wijhe.


  • Vanaf: 13 Dec 2018
  • Tot en met: 13 Dec 2019
  • Locatie: Fundatiefusions