In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij verraste Ilse DeLange vandaag Museum de Fundatie met een bezoek en overhandigde Ralph Keuning een cheque van 250.000 euro. Deze extra schenking zal besteedt worden aan de Fundatie SummerStage, een reeks buitenconcerten die de Fundatie gaat organiseren in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe in de zomers van 2019, 2020 en 2021.

UPDATE 13 februari 2019: Naast de bijzondere schenking van 250.000 euro voor de Fundatie SummerStage bij Kasteel het Nijenhuis heeft Museum de Fundatie gisteren op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ook nog eens 664.891 euro gekregen. Dit bedrag bestaat uit de jaarlijkse bijdrage van 300.000 euro én een bedrag van 364.891 euro. Dit laatste bedrag hebben fans van het museum het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor Museum de Fundatie te steunen. In totaal kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.

www.bankgiroloterij.nl