Menu
Plan je bezoek

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij verraste Ilse DeLange namens de loterij vandaag Museum de Fundatie met een extra schenking van 250.000 euro. Deze bijdrage zal besteedt worden aan de Fundatie SummerStage, een reeks buitenconcerten die de Fundatie gaat organiseren in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe in de zomers van 2019, 2020 en 2021.

Extra projectgeld
Het extra projectgeld ontvangt Museum de Fundatie naast de jaarlijkse bijdrage. Hoeveel geld dat dit jaar zal zijn, maakt de loterij bekend tijdens het Goed Geld Gala dat 12 februari aanstaande plaatsvindt in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Miljoenenschenking voor culturele sector in Nederland
Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties. Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2019 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de Loterij andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Over de BankGiro Loterij – de cultuurloterij van Nederland
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.