Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 14 september 2019
  • Tot en met: 05 januari 2020
  • Locatie: Museum de Fundatie

STICKS - ONRUST

Nieuwe muziek van Sticks exclusief 4 maanden te ervaren in museum De Fundatie

Expositie ‘Onrust’ is een combinatie van audiovisuele installaties, teksten, muziek en projectie. 

Junte Uiterwijk –beter bekend als Sticks– uit Zwolle werkt aan nieuwe muziek die niet op Spotify,YouTube, plaat of vinyl uitkomt, maar exclusief voor vier maanden te ervaren is in Museum deFundatie in Zwolle. Daarna is het weg en nooit meer ergens te horen. Dit project is een creatieve samenwerking tussen Sticks, Red Bull en Museum de Fundatie. Het ontwerp van de tentoonstelling en installaties zijn gemaakt door Circus Family, Ira A. Goryainova zorgde voor de visuele doorvertaling.

Sticks in 3voor12 Radio van NPO 3FM

Reportage op de website van 3VOOR12 RADIO

STICKS bij FUNX

INTERVIEW MET NU.NL


Red Bull Media House: Sebastian Boon - @Segraphy

Sticks: “We zijn gewend om nieuwe muziek meteen gratis te kunnen beluisteren. Daardoor wordt de luisterervaring vrij vluchtig; er is gewoon een te groot aanbod. Maar als maker stop ik mijn leven, tijd, bloed, zweet en tranen in mijn teksten. Die tegenstelling vind ik interessant. Wat gebeurt er nou als je die muziek en teksten brengt naar een plek waar je kunst normaliter ‘consumeert’, namelijk in het museum?”

Waarom muziek op deze manier presenteren? Junte stond jaren op het podium met Opgezwolle, maar bij dit project gaat het om het toetsen van waarde en perceptie: “Verandert de perceptie van het publiek op de nieuwe tracks? Ga ik er anders door schrijven? Doordat het werk alleen in het museum te zien en te horen is, creëer ik een unieke nieuwe ervaring. Op deze manier kunnen mensen een ’Sticks’ project op een compleet andere vernieuwende manier ‘ondergaan’.”

Preview van de tentoonstelling:Sfeerimpressie © Circus Family

Kind van de stad Zwolle
De muzikale tentoonstelling kwam tot stand onder de vleugels van Red Bull en samen met Museum de Fundatie. Sticks’ visie was duidelijk: “Het is een prachtig museum en als ‘kind van de stad’ was het voor mij het mooist om dit idee in Zwolle ten uitvoer te brengen. Het team van Museum de Fundatie hielp mij bij alle mogelijkheden in het pand en de inrichting van de ruimtes. Deze vernieuwende manier van muziek presenteren valt binnen de visie van Red Bull. Het team heeft haar kennis en netwerk ingezet om dingen bij elkaar te brengen”. Gezamenlijk cureerden ze het creatieve team, hielpen bij de promotie, creëerden ze content en gaven advies rondom alle facetten van dit project.

Red Bull Media House: Sebastian Boon - @Segraphy

Sticks over zijn eigen onrust: “We leven in onrustige tijden. Misschien is dat ook wel van alle tijden, maar ik heb het gevoel dat de wereld sterk aan het veranderen is. Terwijl we onver­minderd influencen en champagne poppen gaan we in rap tempo naar de gallemiezen. Of misschien ook helemaal niet, en zijn we ‘bewuster’ dan ooit.”

In het museum kan het grote publiek genieten van zijn nieuwe muziek geproduceerd door Kubus. Junte hoopt een audiovisuele beleving neer te zetten die zorgt voor een compleet nieuwe muziek- en kunstbelevening: “Ik ben constant op zoek naar de onzekerheid van dat wat we gaan doen, de zekerheid van dat wat we al deden is oninteressant.”


Kaarten zijn nu te koop via deze link.


  • Vanaf: 14 Sep 2019
  • Tot en met: 05 Jan 2020
  • Locatie: Museum de Fundatie

Bekijk ook deze tentoonstellingen