Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 13 november 2022
  • Tot en met: 19 februari 2023
  • Locatie: Kasteel Het Nijenhuis

Winterkasteel - Winter bij het Nijenhuis

Vanaf 13 november staat Kasteel het Nijenhuis in het teken van de winter. Bekijk hieronder het programma.

13 november t/m 4 december 
Het kasteel van Sinterklaas

Sinterklaas overnacht tijdens zijn bezoek aan Nederland in Kasteel het Nijenhuis in Heino / Wijhe. Alle pakjes heeft hij opgeslagen in een van de kasteelkamers. En in de bibliotheek werkt hij in zijn grote boek. Na een dag hard werken slaapt de Sint in zijn grote hemelbed. De Sint zal écht aanwezig zijn op zaterdag 19 november, zaterdag 26 november en zaterdag 3 december van 12:00-16:00. Kom jij ook langs?

16 december t/m 19 februari
Winterkasteel

Kom in winterse sferen bij Kasteel het Nijenhuis tijdens de Kerstvakantie. Ontdek de lichtjesroute in de beeldentuin en bekijk de winterse werken uit de Fundatie Collectie in de Tuinzaal.

Tot en met 8 januari is het kasteel helemaal in kerstsfeer gedompeld, met een grote kerstboom, kerstversiering en natuurlijk een prachtig gedekte kersttafel die ingericht / gedekt is met kunstnijverheid uit de Fundatie Collectie. 

Zaterdag 17 december, 15:00-19:00
Winterkasteel Special - Gratis toegang

Op de zaterdagavond voor kerst verandert Kasteel het Nijenhuis in een winterdroom. Live muziek, glühwein, warme chocolademelk, kerstversiering en overal lichtjes. Kom gezellig langs met de hele familie.Header: Gustave de Smet, Wintergezicht, 1917, olieverf op doek, 47 x 55 cm, collectie Museum de Fundatie, Zwolle en Heino / Wijhe 


  • Vanaf: 13 Nov 2022
  • Tot en met: 19 Feb 2023
  • Locatie: Kasteel Het Nijenhuis