Menu
Plan je bezoek

Zaterdag 22 juni, 15:00 – 16:00 uur
Locatie: Museum De Fundatie Zwolle, Museumbar 3e verdieping
Gratis bij een geldig toegangsbewijs
Nederlands gesproken

Reserveer hier je gratis kaarten

Bezoek een publiek gesprek met kunstverzamelaar Marieke Sanders en gast-curator Maarten Bertheux, geïnterviewd door journalist en kunstcriticus Edo Dijksterhuis.

Marieke Sanders zal spreken over de bijzondere kunstcollectie die zij en Pieter Sanders in de loop van hun leven samen hebben verzameld, en waarvan een selectie nu wordt geschonken aan Museum de Fundatie. De schenking, met als ankerpunt zo’n 50 werken van Finse fotografen, is vanaf 8 juni de hele zomer te zien in de tentoonstelling Noordelijk licht: natuurfotografie – welke is gecureerd door gast-curator Maarten Bertheux.

Over de tentoonstelling
In deze tentoonstelling staat de fotografische visie op de natuur en de relatie van mens tot de natuur centraal. Noordelijk licht: natuurfotografie belicht onderwerpen zoals de cycli in de natuur, de menselijke ingrepen in de natuur, inclusief het verstoren van het ecologisch evenwicht, en hoe de menselijke conditie wordt weerspiegeld in relatie tot de natuur. Er zijn ruim 100 kunstwerken te zien, waaronder circa 50 werken van Finse fotografen uit de collectie van het verzamelaarsechtpaar Pieter en Marieke Sanders die zij aan Museum de Fundatie schenken.

Meer lezen over Noordelijk Licht