Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 08 juni 2024
  • Tot en met: 22 september 2024
  • Locatie: Museum de Fundatie

Noordelijk licht: natuurfotografie - Belangrijke schenking fotografie Pieter en Marieke Sanders

Vanaf 8 juni bij Museum de Fundatie: Noordelijk licht: natuurfotografie. In deze tentoonstelling staat de fotografische visie op de natuur en de relatie van mens tot de natuur centraal. Noordelijk licht: natuurfotografie belicht onderwerpen zoals de cycli in de natuur, de menselijke ingrepen in de natuur, inclusief het verstoren van het ecologisch evenwicht, en hoe de menselijke conditie wordt weerspiegeld in relatie tot de natuur. Er zijn ruim 100 kunstwerken te zien, waaronder circa 50 werken van Finse fotografen uit de collectie van het verzamelaarsechtpaar Pieter en Marieke Sanders die zij aan Museum de Fundatie schenken.

De tentoonstelling is aangevuld met nog eens veertig andere werken uit de collectie van Pieter en Marieke Sanders en enkele schilderijen en fotowerken uit de eigen collectie van het museum. Daarnaast zijn vijf kunstenaars gevraagd eigen presentaties te maken: Marijke van Warmerdam, Koos Breukel, Awoiska van der Molen, Nadja Bournonville en Miklos Gaàl. Gastcurator van Noordelijk licht: natuurfotografie is Maarten Bertheux.

Antti Laitinen, Selfportrait on the Swamp, 2002Antti Laitinen, Selfportrait on the Swamp, 2002

Gesprek met Marieke Sanders en Maarten Bertheux

Bezoek op 22 juni een publiek gesprek met kunstverzamelaar Marieke Sanders en gast-curator Maarten Bertheux, geïnterviewd door journalist en kunstcriticus Edo Dijksterhuis.

Marieke Sanders zal spreken over de bijzondere kunstcollectie die zij en Pieter Sanders in de loop van hun leven samen hebben verzameld, en waarvan een selectie nu wordt geschonken aan Museum de Fundatie. De schenking, met als ankerpunt zo’n 50 werken van Finse fotografen, is vanaf 8 juni de hele zomer te zien in de tentoonstelling Noordelijk licht: natuurfotografie – welke is gecureerd door gast-curator Maarten Bertheux.

Meer lezen

Fotomarathon

Kom op zaterdag 13 juli naar Museum de Fundatie om deel te nemen aan een zomerse Fotomarathon. Wie weet hangt jouw foto daarna deze zomer in het museum.

Laat je inspireren door de expositie Noordelijk Licht: Natuurfotografie, en ga zelf op pad in en rond Zwolle voor die perfecte foto. Een middag lang maak je elk uur een foto aan de hand van een thema dat je per app krijgt toegestuurd – dát is de fotomarathon bij Museum de Fundatie.

Een selectie van de mooiste, origineelste of meest ontroerende foto's zal worden tentoongesteld in het museum. 

Meer lezen


  • Vanaf: 08 Jun 2024
  • Tot en met: 22 Sep 2024
  • Locatie: Museum de Fundatie

Bekijk ook deze tentoonstellingen