Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 17 september 2022
  • Tot en met: 04 december 2022
  • Locatie: Museum de Fundatie, Kasteel Het Nijenhuis

KlimaatExpo '22 - i.s.m. ArtWorlds

De klimaatcrisis schreeuwt om grote veranderingen, die ons voorstellingsvermogen soms nog te boven gaan. We hebben de verbeeldingskracht van kunstenaars nodig om het onvoorstelbare in beeld te brengen. Daarom organiseren ArtWorlds en Museum de Fundatie KlimaatExpo ’22, te zien in Academiehuis Grote Kerk Zwolle, in en om Kasteel het Nijenhuis in Heino / Wijhe en in Museum de Fundatie Zwolle.

Let op: in Museum de Fundatie Zwolle is maar één kabinet gewijd aan deze tentoonstelling.

Makers hebben bepaald hoe KlimaatExpo '22 eruitziet; de tentoonstelling is samengesteld door open inschrijving en een anonieme selectie. 

KLIMAAT EXPO: OPA SMELT LIVE WEG. (AD, 18-09-2022)

KLIMAAT EXPO: HOE KUNST MEEDENKT IN DE TRANSITIE. (SALLAND, 23-09-2022)

Net zoals bij ZomerExpo, zijn alle hedendaagse beeldende kunstvormen vertegenwoordigd bij KlimaatExpo ’22: van schilderkunst tot buitenbeelden, van maquettes tot fotografie – en alles daartussenin. De enige voorwaarde is het thema: klimaatverandering.

Marian Menting, Dead End, leisteen, marmer, cortenstaal, 160 x 68 x 68 cm

Wie kiest?

Een grote gemêleerde jury van jong en oud: museummedewerkers, galeriehouders, kunstenaars, schrijvers, wetenschappers, mensen uit de zorg, de bouw, kappers, studenten, scholieren en vele anderen, heeft op basis van de ingezonden afbeeldingen (en de toelichting), een keuze voor de tentoonstelling gemaakt. 

Verkooptentoonstelling

De kunstwerken zijn tijdens de tentoonstellingsperiode te koop. ArtWorlds faciliteert en ontvangt 30% commissie per verkocht werk. Met deze provisie kan ArtWorlds toekomstige projecten mogelijk maken. Museum de Fundatie en Academiehuis Grote Kerk zijn financieel niet betrokken bij de verkoopprocedure.

MEER OVER KLIMAATEXPO '22


Huibert Pouw, To Be or Not To Be, reddingsboei, kunststof, plexiglas, 40 x 80 cm

Foto's: Peter Tijhuis

De KlimaatExpo ’22 is onderdeel van de Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie. Multidisciplinaire makers gaan hier op zoek naar de hartslag van de tijd. Welke thema’s bepalen de toekomst? Antwoorden zijn te zien in exposities zowel binnen als buiten het museum.

 

Beeld header: Rafael Martig, Mijn stem, stempotlood op een rol van 10 meter papier, houder van hout, 60 x 400 x 15 cm.


  • Vanaf: 17 Sep 2022
  • Tot en met: 04 Dec 2022
  • Locatie: Museum de Fundatie

Bekijk ook deze tentoonstellingen