Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 23 juni 2017
  • Tot en met: 27 augustus 2017
  • Locatie: Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam

Elise Van der Linden - Shades of Silence (in het Parademuseum)

Vanaf vrijdag 23 juni 2017 tovert de Parade parken van Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam om tot tijdelijke, culturele dorpjes met theatertenten, restaurants, terrassen en bars. In één van de tenten huist het Parademuseum, waar dit jaar Museum de Fundatie te gast is met een multimediale tentoonstelling van Elise van der Linden (1983).

Shades of SilenceElise van der Linden, Shades of Silence, 2017

De kunstenares heeft op uitnodiging van Museum de Fundatie en met steun van de Bank Giro Loterij de tentoonstelling Shades of Silence gemaakt. In foto’s en video’s, gemaakt met 3d-animatietechniek, neemt ze bezoekers mee naar verlaten plekken die je doen stilstaan. De door haar gecreëerde werelden lijken zich te hebben onttrokken aan het alledaagse verloop van ruimte en tijd.

Een belangrijke inspiratiebron voor Elise zijn verlaten en in verval geraakte gebouwen en leefwerelden van de mens. Op zulke plekken is zichtbaar hoe de kracht van de natuur de menselijke interventie te niet kan doen. Gebouwen, ooit nieuw opgeleverd, bestaan enkel nog uit lege, stoffige ruimtes of gruis. Haar audiovisuele werk en foto’s zijn architectonisch en landschappelijk van aard. Ze suggereren momenten van beweging of verandering. Het is de loop der dingen die ze wil laten zien, een cyclus van iets wat vervalt, openbreekt of groeit. Ze nodigt de bezoeker uit te ervaren dat niets stilstaat en dat de hoedanigheid van tijd en ruimte afhangt van de manier waarop je hier naar kijkt.

Werk van Elise van der Linden was eerder bij Museum de Fundatie te zien bij Mix Fundatie-ArtEZ (2007) en op de tentoonstelling Schijnsels van tijd (2008) en Gevaar & schoonheid. Turner en de traditie van het sublieme (2015). 

Data Parade 2017
Rotterdam, Museumpark: vrijdag 23 juni t/m zondag 2 juli
Den Haag, Westbroekpark: vrijdag 7 t/m zondag 16 juli
Utrecht, Moreelsepark: vrijdag 21 juli t/m zondag 6 augustus
Amsterdam, Martin Luther Kingpark: vrijdag 11 t/m zondag 27 augustus

Kijk op www.deparade.nl voor informatie over het programma en bezoek.

Portret Elise van der Linden. Foto Femke TeussinkFotograaf Femke Teussink

Plan je bezoek

Meer over openingstijden, prijzen en bereikbaarheid.

Tentoonstellingen

Ontdek welke tentoonstellingen nu te zien zijn.

Blijf op de hoogte

  • Vanaf: 23 Jun 2017
  • Tot en met: 27 Aug 2017
  • Locatie: Fundatiefusions

Bekijk ook deze tentoonstellingen