Menu
Plan je bezoek
  • Vanaf: 17 december 2016
  • Tot en met: 19 maart 2017
  • Locatie: Museum de Fundatie & Kasteel het Nijenhuis

FIEP WESTENDORP - Blikvangers

Op 17 december is het precies 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp geboren werd. Met haar illustraties bij de verhalen van Annie M.G. Schmidt en andere kinderliteratuur heeft haar werk een bijzondere plek in de harten van jong en oud.

Om haar 100ste geboortedag te vieren, presenteert de Fundatie Zwolle* de expositie ‘Blikvangers’ en wordt in Schouwburg Odeon een feestelijke familietentoonstelling rond haar werk gehouden. In de Fundatie is een selectie originele illustraties van Fiep te zien met uiteraard haar bekende maar ook minder bekende creaties. De illustraties worden gecombineerd met tekeningen van Zwolse winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs, bedoeld voor jonge illustratoren. Hun werk is tevens te zien op Kasteel het Nijenhuis bij Heino, samen met werk van niet-Zwolse winnaars van de prijs en nog méér originele tekeningen van Fiep. De Fiep Westendorp Stimuleringsprijs wordt sinds 2007 om de twee jaar uitgereikt aan drie talentvolle en veelbelovende illustratoren. Op deze dubbeltentoonstelling in Zwolle en Heino hangt werk van Anne van den Berg, Merel Boers, Dirk Comello, Douwe Dijkstra, Anika Franke, Pyhai Jin, Stella de Kort, Enzo Pérès-Labourdette, Jesse Strikwerda, Ludwig Volbeda, MENAH (Marleen Wellen) en Steef Wildenbeest. De tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation.

*Museum de Fundatie Zwolle is van maandag 16 t/m dinsdag 24 januari gesloten i.v.m. opbouw nieuwe tentoonstellingen.Copyright: Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations


  • Vanaf: 17 Dec 2016
  • Tot en met: 19 Mar 2017
  • Locatie: Museum de Fundatie

Bekijk ook deze tentoonstellingen